Werken bij Archipel Onderwijs & Kinderopvang 

Archipel Onderwijs & Kinderopvang.
Dat is de nieuwe naam waaronder Stichting Archipel (de stichting voor openbaar primair onderwijs) en Stichting Educatief Centrum (de stichting voor kinderdagopvang, peuterspeelgroepen en buitenschoolse opvang) in de gemeenten Brummen, Voorst en Zutphen sinds 1 januari 2019 onderwijs en kinderopvang bundelen. 

Vacature Directeur

Profielschets directeur Eerbeek
OBS Spr@nkel en Kindcentrum Sterrenbeek, 1 fte

Voor haar twee locaties in Eerbeek, OBS Spr@nkel en Kindcentrum Sterrenbeek, zoekt Stichting Archipel Onderwijs & Kinderopvang een enthousiaste en energieke directeur (m/v) met uitstekende kennis van en een groot hart voor onderwijs en kinderopvang.

Achtergrond

Stichting Archipel is pionier in de integratie van onderwijs en kinderopvang in (integrale) kindcentra, om ieder kind van 0 tot 13 jaar de beste versie van zichzelf te kunnen laten worden vanuit een doorgaande ontwikkellijn. Archipel realiseert dit vanuit een goede verhouding tussen kwaliteit, bedrijfsvoering en bereikbaarheid.

In Eerbeek heeft Stichting Archipel twee locaties:
• Kindcentrum Sterrenbeek, waar met kinderdagopvang, peuteropvanggroepen, basisonderwijs en buitenschoolse opvang kinderen een doorgaande ontwikkellijn kunnen volgen;
• OBS Spr@nkel, waar het onderwijs specifiek wordt ingericht op individuele behoeftes van kinderen.

Nadat de directeuren van beide locaties op hetzelfde moment elders hun loopbaan hebben voortgezet, heeft het bestuur, met instemming van beide medezeggenschapsraden en teams, besloten beide locaties door één directeur te laten leiden. Daarom zoekt Stichting Archipel nu een onderwijskundig leider, wiens visie op onderwijs en kinderopvang aansluit op de ontwikkelingen van beide locaties.

Profiel

De nieuwe directeur van Spr@nkel en Sterrenbeek is een energieke en enthousiaste persoonlijkheid die:
• beschikt over onderwijskundig en situationeel leiderschap en kan acteren op de balans van sturen en ondersteunen;
• stuurt op een warm pedagogisch klimaat en onderwijs en zorg voor ieder kind borgt;
• de ontwikkelingen rondom passend onderwijs belangrijk vindt en laat zien hoe het voor kinderen zo passend mogelijk gemaakt kan worden;
• vanuit een helicopterview planmatig en zichtbaar voor anderen werkt aan ontwikkeling;
• de huidige visies van de twee locaties verder wil ontwikkelen, zich richt op het inhoudelijk versterken van de doorgaande lijn van 0 – 13 jaar en mogelijkheden tot intensieve samenwerking tussen beide locaties onderzoekt;
• doelen stelt voor de school en het kindcentrum, zichzelf en zorgt dat teamleden voor zichzelf doelen stellen, waarbij de haalbaarheid wordt bewaakt en kaders worden gesteld;
• communicatief sterk en vaardig is; aanvoelt en weet wat er leeft bij kinderen, ouders en teams en hier adequaat op inspeelt;
• zichtbaar, aanspreekbaar en bereikbaar is;
• de kwaliteiten binnen de teams ziet, deze weet in te zetten en ruimte biedt voor eigen inbreng;
• taakvolwassenheid en een professionele cultuur stimuleert, waarin continu werken aan organisatiedoelen, persoonlijke ontwikkeling en van elkaar leren centraal staan;
• ruime ervaring heeft in het onderwijs (liefst RDO-directeur in het bezit van een PABO-diploma) en met een IKC of kinderopvang.

De sollicitatieprocedure

• De vacature wordt gelijktijdig binnen en buiten Stichting Archipel Onderwijs & Kinderopvang geplaatst.
• Kandidaten kunnen tot 17 november reageren door een motivatie en CV te mailen naar Inez Bosman, beleidsmedewerker HRM: i.bosman@archipelprimair.nl
• Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Toon Geluk, bestuurder via 06-51827230.
• De eerste gesprekken hebben plaats op 22 en 23 november, begin van de avond.
• De gesprekken in de tweede ronde hebben plaats op 1 december, eveneens begin van de avond.
• Streven is om in week 49 een kandidaat te benoemen als directeur.
• De nieuwe directeur treedt bij voorkeur per 1 januari 2022 aan in deze nieuwe functie.

Vacatures Onderwijs Sterrenbeek.

Op dit moment hebben wij geen vacatures.

Vacatures Kinderopvang

Pedagogisch medewerker oproeppoule KDV/BSO/PSG

Wil jij kinderen tussen 0 tot 13 jaar ruimte geven om te spelen, groeien, ontdekken en leren? En ben je in staat om de behoeftes van kinderen te zien en hierop in te spelen? Dan zoeken we jou!

Ons uitgangspunt

Kindcentrum Sterrenbeek biedt onderwijs en kinderopvang onder één dak. Samen met een andere pedagogisch medewerker bied jij de kinderen in het kinderdagverblijf en onze peuterspeelgroepen de beste start die zij zich kunnen wensen. Op de BSO begeleid je de kinderen met leuke activiteiten en een ontspannen invulling na schooltijd. Daarnaast voel jij je als een vis in het water om collega’s te vervangen als zij zelf niet voor de groep kunnen staan. Niet alleen op Kindcentrum Sterrenbeek, maar ook op onze kindcentra in de gemeenten Brummen en Voorst.

Jouw profiel:

• Je beschikt minimaal over een afgeronde MBO-opleiding tot pedagogisch medewerker of in de richting daarvan (je kunt een diplomacheck doen op kinderopvang-werkt.nl).
• Je bent enthousiast, sociaal, betrokken en daadkrachtig en durft verantwoording te nemen.
• Je vindt samenwerken belangrijk.
• Je bent communicatief vaardig in contacten met kinderen en collega’s.

Wat wij jou te bieden hebben

Wij bieden een prettige werkplek in een kindcentrum dat volop in ontwikkeling is, in een betrokken en enthousiast team. In onze gezellige en leerzame werkomgeving krijg je alle kans om jezelf te ontwikkelen, met een goede begeleiding tijdens je inwerkperiode (en natuurlijk ook daarna).

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Sabina Dettmers, coördinator kinderopvang bij Stichting Archipel Kinderopvang, via sabinadettmers@archipelprimair.nl.

Iets voor jou?

Zin in deze uitdaging? Stuur dan jouw motivatiebrief en CV naar sabinadettmers@archipelprimair.nl.

Over deze functie

• Aantal uren: in overleg
• Dienstverband voor bepaalde tijd bij Stichting Archipel Kinderopvang.
• Werkdagen: in overleg

CAO en voorwaarden

Je dienstverband valt binnen de CAO Kinderopvang. De inschaling is afhankelijk van jouw ervaring. Stichting Archipel Kinderopvang biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden en investeert in opleidingen en scholingen.

Stage in de kinderopvang.

Wil je meer informatie over stages in de kinderopvang, dan kun je contact opnemen met Inge Gammauf Assistente leidinggevende kinderopvang ingegammauf@archipelprimair.nl

Alle vacatures van Stichting Archipel Onderwijs vind je hier.

Stage in het onderwijs.

Er zijn verschillende mogelijkheden om stage te lopen bij onze stichting. Voor een (lio)stage op Sterrenbeek, kun je contact opnemen met Bert Radstake Directeur.
T:  0313 651 539
E: sterrenbeek@archipelprimair.nl

Invalpool
IJsselpool verzorgt de vervanging van leerkrachten die door ziekte of anderszins afwezig zijn. Archipel werkt hier samen met andere schoolbesturen. Samen hebben de besturen 49 openbare- en christelijke basisscholen. Elke school heeft een specifiek aanbod en een eigen identiteit. Variatie genoeg om ervaring op te doen als invaller!

Kijk voor meer informatie op: www.ijsselpool.nl

 

Mijn Kind