Kindcentrum Sterrenbeek

Een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar de hele dag kunnen leren, spelen en zich ontwikkelen: dat is kindcentrum Sterrenbeek in Eerbeek.

Sterrenbeek verwelkomt kinderen iedere werkdag van 7.30 tot 18.30 uur en daagt hen op een leuke manier uit om zich verder te ontwikkelen en te laten zien waar zij goed in zijn. Ieder kind is daarbij welkom, dankzij het openbare profiel.

Sterrenbeek is het resultaat van een samengaan van openbare basisschool Johanna Huiskamp, aangesloten bij Stichting Archipel, en de fusie van de Stichting Kinderopvang Brummen Eerbeek (SKBE) met de Stichting Educatief Centrum (SEC). SEC en Archipel zijn samengegaan als Archipel Onderwijs & Kinderopvang en hebben de vier onderdelen geïntegreerd tot één geheel: vier disciplines in één kindcentrum, onder één directie en onder één naam. Dit past in de wensen die de overheid uit op het gebied van onderwijs. 

Samen leren groeien

Kindcentrum Sterrenbeek biedt een breed aanbod van onderwijs, opvang en activiteiten voor kinderen van 0 tot 13 jaar. In één pedagogisch klimaat, met één doorgaande pedagogische leerlijn, werken alle professionals samen volgens één herkenbare lijn in een omgeving waar kinderen zich thuis voelen. De herkenbare structuur moet kinderen meer houvast bieden, waardoor ze zich beter kunnen ontplooien.

De naam Sterrenbeek verwijst naar de ontwikkeling van kinderen, om uit te groeien tot een ster in wat je maar wilt. Ook de beek, de belangrijke bron van de ontwikkeling van Eerbeek, is hierin bewust opgenomen.


Mijn Kind