Dagindeling

Wij kiezen bewust voor een vaste dagindeling gekozen, omdat dit de kinderen houvast geeft. Bij de jongste kinderen (baby’s) houden we voor wat betreft eten, drinken en slapen hun eigen ritme aan. Zodra het eet- en slaapritme van een kind het toelaat, geldt de volgende globale dagindeling:

De ochtend

Brengen is tussen 7:30 – 8:45 uur. Na het brengen, zwaaien de kinderen de ouders uit. Daarna gaan de kinderen vrij spelen.

Rond 9:15 uur ruimen de pedagogisch medewerkers samen met de kinderen al het speelgoed op en gaat iedereen aan tafel. Er worden liedjes gezongen, een boekje  gelezen of de kinderen vertellen wat zij hebben beleefd.

Om 9:30 uur wordt er fruit gegeten en iets gedronken, vruchtensiroop of water. Dit is tevens het moment waarop een kind zijn/haar verjaardag kan vieren.

Rond 10.00 uur gaan de jongste kinderen die twee keer slapen naar bed. De andere kinderen gaan activiteiten doen, passende bij de leeftijd van de groep. Na de activiteit kunnen de kinderen vrij spelen en worden er luiers verwisseld

Ons streven is om iedere dag buiten te spelen, mits het weer het toelaat.

Lunch

Rond 11:30 uur wordt er samen brood gegeten. Alle kinderen krijgen eerst een boterham met iets hartigs en mogen bij de volgende boterham ook jam of appelstroop als beleg kiezen. Tijdens de lunch drinken we halfvolle melkproducten. 

De eettafel wordt afgeruimd, de groepsruimte schoongemaakt en de kinderen die tussen de middag slapen worden één voor één naar bed gebracht. 

Om 13:00 uur worden de ochtend kinderen gehaald en de middagkinderen gebracht. De pedagogisch medewerkers neemt tijd voor een praatje met de ouders die hun kind komen halen of brengen.

De middag

Om 13:30 uur liggen de meeste kinderen op bed. De kinderen die niet slapen mogen vrij spelen of doen een ontwikkelingsgerichte activiteit.

Rond 14.45 uur komen de peuters uit bed en gaan de jongste kinderen naar bed voor hun tweede slaapje.

Om 15:00 uur gaan we aan tafel voor een snack (cracker of rauwkost) en wat drinken.
Daarna gaan de kinderen buiten of binnen activiteiten doen. Als ook de jongste weer uit bed zijn, gaan alle kinderen vrij spelen.

Rond 16:30 uur wordt de dag gezamenlijk afgesloten met het eten van een soepstengel of het eten van een warme maaltijd. Kinderen die een warme maaltijd nuttigen, nemen deze zelf mee van huis. Vanaf 16:30 tot 18.30 uur kunnen de ouders/verzorgers hun kind(eren) ophalen.

 

Mijn Kind